In Frankrijk zijn er een onwijs veel leuke plekken die je kunt bezoeken. Toch is er één plek die je echt een keer in je leven bezocht moet hebben en dat is Normandië. Deze streek heeft onwijs veel te bieden en staat bekend om haar rijke geschiedenis. Daarnaast zijn er onwijs veel mogelijkheden om heerlijk tot ontspanning te komen. Zo kun je genieten op het strand, maar ook uren plezier beleven op een terrasje. Met een goede voorbereiding is een vakantie naar Normandië er eentje om nooit meer te vergeten.

Normandie

Wat is er in Normandië gebeurd?

Vrijwel iedereen is bekend met D-Day. Toch weet niet iedereen dat dit plaats vond in Normandië. D-Day vond plaats op de stranden van Normandië en vanuit daar is de bevrijding van Europa begonnen. Wanneer je Normandië bezoekt, kun je erg veel van deze geschiedenis terugzien. Veel mensen besluiten daarom om ernaartoe te gaan op vakantie. 

Heerlijk ontspannen in Normandië

Naast dat je naar Normandië kunt gaan voor de geschiedenis, kun je er ook naar toe gaan om heerlijk tot ontspanning te komen. Zo zijn er prachtige stranden waarvan de badplaats Honfleur erg bekend is. Daarnaast is het ook erg leuk om het schiereiland genaamd Mont Saint-Michel te bezoeken. Je kunt hier een dag heen, maar het is ook mogelijk om er te overnachten. De keuze hierin verschilt aanzienlijk per bezoeker en budget. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *