Het kan zomaar zo zijn dat je in een situatie belandt waarin het noodzakelijk is dat iemand gereanimeerd wordt. Dan is het handig om te weten wat je moet doen. Je kunt op deze website een uitgebreid stappenplan vinden of kijken naar de eventuele mogelijkheden voor een cursus, zodat je precies weet waar je mee bezig bent. Wij leggen reanimeren in 6 stappen in dit artikel kort voor je uit. Reanimeren in 6 stappen begint bij het controleren van het bewustzijn van het slachtoffer. Dit doe je door te proberen hem of haar aan te spreken.

Stap 2 en 3

Wanneer het slachtoffer niet reageert, is stap 2 van reanimeren in 6 stappen het bellen van 112. Tegelijkertijd ga je op zoek naar een AED. Het is belangrijk dat er iemand bij het slachtoffer blijft of dat de telefoon waarmee 112 gebeld is bij het slachtoffer blijft. Stap 3 van reanimeren in 6 stappen is het controleren van de ademhaling. Je kunt kijken naar bewegingen in de borstkas of luisteren naar ademhalingsgeluiden. Je kunt ook op je wang proberen te voelen of er lucht wordt uitgeblazen.

Stap 4 tot en met 6

De vierde stap in reanimeren in 6 stappen is het starten met borstkas kompressies. Je drukt met je handen op de juiste plaats het borstbeen 30 keer in. Je armen moeten de hele tijd gestrekt blijven en recht op het borstbeen. Je drukt twee keer per seconde op het borstbeen. Hierna, in stap 5 van reanimeren in 6 stappen, begin je met beademing. Dit doe je maximaal twee keer. De laatste stap van reanimeren in 6 stappen is het gebruiken van de AED. Je plakt de elektroden op een ontblote en geschoren huid van het bovenlijf van het slachtoffer en volgt de aanwijzingen van de AED.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *