In de afgelopen jaren is het vanaf een steeds jongere leeftijd mogelijk om je rijbewijs B te behalen. Ondanks de afwijkende naam, is dit rijbewijs niets meer dan je autorijbewijs. Naast dit rijbewijs kun je ook het rijbewijs BE overwegen, waarmee je een zware aanhanger achter je auto mag hangen. Het kan verstandig zijn om hier bij het uitkiezen van een rijschool rekening mee te houden. Veel mensen vinden het prettig om meerdere rijbewijzen bij dezelfde rijschool te kunnen behalen. Osseforth is een voorbeeld van een rijschool die een groot aanbod aan rijlessen aanbiedt. Naast je autorijbewijs kun je hier bijvoorbeeld ook je motor- en zelfs vrachtwagenrijbewijs halen.  

Rijbewijs B

Werking van lessen voor je rijbewijs B

Het behalen van je rijbewijs B bestaat uit twee delen: een theorie- en praktijkexamen. Om aan het praktijkexamen deel te kunnen nemen, zal je altijd eerst je theoriedeel moeten afronden. Het is verstandig om voor het afnemen van een lespakket een proefles bij een rijschool te volgen. Tijdens de proefles maak je voor het eerst kennis met de instructeur en de auto waarin de rijlessen gevolgd zullen worden. Bevalt de rijschool? Neem in dat geval een compleet lespakket af voor het behalen van je autorijbewijs. Het is belangrijk om een goede klik met de instructeur te hebben.

Theorie

Geschikte rijschool vinden voor je rijbewijs

Er zijn verschillende manieren om een geschikte rijschool te vinden. Informeer bijvoorbeeld eens naar de ervaringen die mensen in je omgeving met een bepaalde rijschool hebben. Welke rijschool beviel goed? Met welke rijschool waren de ervaringen minder prettig? Enzovoorts. Op basis hiervan kun je de rijscholen met elkaar vergelijken. Ook kun je op zoek gaan naar het slagingspercentage van een rijschool. Deze vind je vaak op de website van de rijschool. Het slagingspercentage zegt iets over de kwaliteit van de instructeurs die bij een rijschool werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *