Je bent op zoek naar een tuinhuis die je graag zelf in je tuin wilt plaatsen. Maar kun je nu beter kiezen voor een geïmpregneerd tuinhuis met luifel of heb je liever een simpel klein tuinhuisje met een golfplaten dak? In dit artikel leggen wij uit hoe je een tuinhuis dat bij jouw tuin past.

geïmpregneerd tuinhuis met luifel kopen

1. Bepaal wat het formaat moet zijn

In een tuinhuis wil je waarschijnlijk bepaalde spullen opbergen, zoals een fiets, gereedschap en tuinmaterialen. Het is dan belangrijk dat je tuinhuis hier groot genoeg voor is. Aan de andere kant moet het huisje natuurlijk ook weer niet te groot zijn. Denk er dus ook goed over na dat het tuinhuis op de plek waar je hem wilt hebben niet te veel ruimte innneemt.

geïmpregneerd tuinhuis met luifel kopen

2. Bedenk welk soort hout je wilt


Als je op zoek gaat naar een tuinhuis, zal je merken dat je een enorme keuze hebt uit verschillende soorten hout. Welk houtsoort je kiest hangt af van de kwaliteit die je wenst en het budget dat je hebt. Maar je moet daarnaast ook kijken naar wat jij mooi vindt en wat bij je tuin past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een robuust houtsoort of juist voor een fijner houtsoort.