Misschien denk je bij jezelf, wat is nou weer een silent piano of heb je er juist al eerder over gehoord. Een silent piano brengt meerdere voordelen met zich mee ten opzichte van een normale piano. In deze tekst krijg je alles te weten over een silent piano.

Wat is een silent piano? 

Een silent piano zegt het eigenlijk al aan de naam, het is een  stille piano. Het is dus alleen mogelijk om de klanken te horen via een koptelefoon, dit is dus ideaal om niemand tot last te zijn. Het mooie aan een silent piano is dat het gewoon een akoestische piano is, dit betekent dat als je niemand tot last bent je dus ook gewoon zonder koptelefoon verder kunt spelen.

Hoe werkt een silent piano?

De werking van een silent piano is wel iets anders dan gewoonlijk, een silent piano heeft namelijk een apart systeem die ervoor zorgt dat de hamers in de akoestische piano de snaren niet kunnen aanraken. Dit systeem kun je zelf in en uitschakelen, per silent piano is dit op een verschillende manier zoals een hendel of een pedaal. Bij de silent piano zitten verschillende sensoren bevestigd onder de toetsen, wanneer er een toets ingedrukt wordt dan ziet de sensor dat. De sensor stuurt vervolgens een signaal door naar het klankmodule en die zorgt er weer voor dat de juiste klank naar de koptelefoon wordt gestuurd.

Voordelen van een silent piano

Nu je ongeveer weet wat een silent piano is en hoe die werkt zijn er ook nog vele voordelen aan verbonden, hier een aantal voordelen van een silent piano:

Heb jij nou na het lezen van deze tekst behoefte naar meer informatie? Klik dan hier voor meer informatie over de silent piano, en wie weet speel jij binnenkort wel een mooi liedje op de silent piano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *